Συμπόσιο 2012

Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μαρία Αναγνωστούλη: Ανασκόπηση δεδομένων για την Πολλαπλή σκλήρυνση και την Κεφαλαλγία από το American Academy of Neurology 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Tον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, American Academy of Neurology, AAN, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, αφού συνηγόρησε και ο καλός καιρός για αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Τα φάρμακα-«θαύματα» κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης PDF Εκτύπωση E-mail

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας μίλησε στο ygeiamou.gr στο περιθώριο του 30ου Πανελληνίου Νευρολογικού Συνεδρίου (16-19 Μαΐου, Χαλκιδική) και αναλύει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη θεραπεία της ΠΣ την τελευταία 25ετία αλλά και τις νεότερες στρατηγικές που στοχεύουν σε καλύτερο έλεγχο της νόσου.
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), μια από τις συχνότερες νευρολογικές νόσου παγκοσμίως και κύρια αιτία αναπηρίας νεαρών ενηλίκων, αφορά σε 2,3 εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο και 14.000 περίπου Έλληνες. Μπορεί, προς το παρόν, να μην είναι ιάσιμη, αλλά η διαρκής πρόοδος της Επιστήμης έχει ήδη εμπλουτίσει το «οπλοστάσιο» των Νευρολόγων με 13 θεραπείες, εγκεκριμένες από τον Αμερικανικό (FDA) και Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Διαβάστε την Συνέντευξη

Παιδική και εφηβική πολλαπλή σκλήρυνση PDF Εκτύπωση E-mail

Διαβάστε το άρθρο

Εκπομπή Check Up 30/06/2018 PDF Εκτύπωση E-mail

Από εικοσαετίας και πλέον η νευρολογική κοινότητα έχει διαθέσιμα φαρμακευτικά σκευάσματα για την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης, που εξελίσσονται διαρκώς, με αποτέλεσμα στοχευμένες και μελλοντικά και εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Τα δεδομένα αυτά είχαμε την χαρά να παρουσιάσουμε πρόσφατα στην φιλόξενη εκπομπή της Κας Νέτα Σοφίας!

Η Ναταλιζουμάμπη Σταθεροποιεί την Πολλαπλή Σκλήρυνση PDF Εκτύπωση E-mail

Πολύ καλές πιθανότητες σταθεροποίησης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, άρα και καλύτερη πρόγνωση, έχουν πια οι ασθενείς με υψηλής δραστηριότητας νόσο, χάρη στη Ναταλιζουμάμπη, τόνισε κατά τη διάρκεια του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νευρολογίας (8-11 Ιουνίου) η Μαρία Αναγνωστούλη, MD, PhD επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας του ΕΚΠΑ. Στο πλαίσιο συμποσίου η κ. Αναγνωστούλη υπογράμμισε επίσης την ανάγκη της έγκαιρης έναρξης της θεραπείας ώστε να ανακοπεί η εξέλιξη της ασθένειας.

Σελίδα 1 από 4

Γράφει η