Συμπόσιο 2012

Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
Άρθρο μου για Συννοσηρότητα ΣκΠ και Αυτοάνοσων ή Κακοηθειών στην COVID-19 Πανδημία PDF Εκτύπωση E-mail

Η συννοσηρότητα αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση και άλλων κακοηθειών στον ίδιο ασθενή είναι δύσκολη στην εποχή της COVID-19 και απαιτεί επαυξημένη εγρήγορση! Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά! Πρόσφατη δημοσίευσή μου για το θέμα !

Διαβάστε το άρθρο

Nέα δημοσίευση, σε συνεργασία με την Dr Lesley Probert από το Ινστιτούτο Pasteur PDF Εκτύπωση E-mail

Η νέα μας δημοσίευση, σε συνεργασία με την Dr Lesley Probert από το Ινστιτούτο Pasteur,  με ανοσογενετικά, νευροανοσολογικά και παθολογοανατομικά δεδομένα σε ένα μοντέλο ποντικού για ΣκΠ, επαγόμενου από λεμφοκύτταρα περιφερικού αίματος ασθενών με ΣκΠ !

Μετά πέντε χρόνια εργασίας και συνεργασίας, τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν και μας δίνουν την δυνατότητα για περαιτέρω χρήση των αποτελεσμάτων, στην χορήγηση ειδικών πεπτιδίων/”εμβολίων” που χρησιμοποιήθηκαν και στην δημοσίευσή μας, σε ασθενείς πλέον, σε κλινικές μελέτες, σε μελλοντικό χρόνο.

Ευχαριστούμε την εκλεκτή συνεργάτιδα και υπεύθυνη της μελέτης, Dr Lesley Probert, αλλά και την εκλεκτή ομάδα των συνεργατών της!

Διαβάστε περισσότερα

Επιπτώσεις της λοίμωξης COVID-19 στο κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα PDF Εκτύπωση E-mail

Συνέντευξη της Επ. Καθ. Νευρολογίας, Μ.Αναγνωστούλη στην δημοσιογράφο κα Μ. Μπιμπή

Διαβάστε το άρθρο στο ygeiamou.gr

Ανοσογενετική Μελέτη της Οικογενούς Σκλήρυνσης κατα πλάκας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο PDF Εκτύπωση E-mail

Ανοσογενετική μελέτη της Παιδιατρικής Πολλαπλής Σκλήρυνσης, στο Ερευνητικό Εργαστήριο Ανοσογενετικής, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο PDF Εκτύπωση E-mail

Καρποφορούν οι προσπάθειες ετών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, της 1ης Παν/κής
Νευρολογικής Κλινικής, και προς την κατεύθυνση της ανοσογενετικής και κλινικής μελέτης των περιστατικών ασθενών
Παιδιατρικής Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ή Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Πέραν των δημοσιεύσεων, εξελίσσεται και η διατριβή με το ομώνυμο θέμα!

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Εθνος: Αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων PDF Εκτύπωση E-mail

Στο χθεσινό Κυριακάτικο 'ΕΘΝΟΣ' δημοσιεύτηκε η συνέντευξη που έδωσα σχετικά με την αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων.
Πρόσφατα στο συνέδριο αιματολογίας στην Πορτογαλία παρουσιάστηκε η μελέτη του Καθ. Burt απο το Σικάγο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης. Παρόλο τον αρχικό σκεπιτικισμό και την γνώση των περισσότερο ή λιγότερο σπανίων δυνητικών παρενεργειών (πυρετός, λοιμώξεις, κακοήθειες) τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και χρήζουν προσοχής!

Σελίδα 1 από 2

Γράφει η