Συμπόσιο 2012

Online Users

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
Συνέδρια

HLA-IMMUNOGENETICS IN MULTIPLE SCLEROSIS : ON CLINICAL APPLICATIONS AND PERSONALIZED THERAPEUTICS PDF Εκτύπωση E-mail

Neurologist-Neuroimmunologist, Assistant Professor of Neurology

Medical School of Athens National and Kapodistrian University (NKUOA), Athens, Greece

Multiple Sclerosis (MS) is a multifactorial disease of the Central Nervous System, with a neuroinflammatory and a neurodegenerative component, from its initiation and further on. Many factors have been described to play a role in the initiation and clinical course of the disease and in the response to medication. These factors include age at onset, gender, viral infections, Human Leucocyte Antigen (HLA)-genotype, non-HLA genes, Vitamin D levels, Body-Mass-Index(BMI) and smoking...

4th International Conference Neurology & Neuroimmunology PDF Εκτύπωση E-mail

I am proud to participate in the upcoming 4th International Conference on Neurology and Neuroimmunology, at Dallas, USA.
As a speaker I will join the Multiple Sclerosis session and the title of my talk will be : "HLA-Immunogenetics in multiple sclerosis : on clinical applications and personalized therapeutics"

2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Σκλήρυνση κατα Πλάκας της Παιδικής & Εφηβικής Ηλίκιας 25-27- Νοεμβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail

PHOTONEUROAESTHETICS 2016 PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια του 2ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την Παιδική και Εφηβική ΣΚΠ, θα διεξαχθεί σε ειδικό χώρο, έκθεση φωτογραφίας παιδιών και εφήβων με το νόσημα, που δεν κάνουν εκπτώσεις στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ούτε και στις περιβαλλοντολογικές τους ευαισθησίες, αφού ο τίτλος θα είναι:

"ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" !!!

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας PDF Εκτύπωση E-mail

Οι φοιτητές Ιατρικής Αθηνών, Εύα Γεωργοπούλου, Μαρίνος Σωτηρόπουλος, Σταυρούλα Τζαμουρή, Χριστιάνα Βόγκου & Πέτρος Σταματέλος παρουσίασαν τις εργασίες τους στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “ Η Ανοσογενετκή της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ): διαγνωστικές και θεραπευτικές επιπτώσεις” με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Ε.Κ.Π.Α. κα Μαρία Αναγνωστούλη, στα πλαίσια του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας, στο Ευγενίδιο ίδρυμα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Οι φοιτητές Ιατρικής Αθηνών απέδειξαν με την άψογη παρουσία και τις παρουσιάσεις τους, ότι το επίπεδο ήθους, επιστημοσύνης, ενθουσιασμού και προσήλωσης είναι πολύ υψηλό !! Αξίζει τον κόπο να μοχθήσουμε όλοι για αυτά τα παιδιά και άλλα παρόμοιά τους, ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να επιτύχουν το καλύτερο εδώ στην πατρίδα μας. Παρά τις άκρως αντίξοες συνθήκες θα αποτρέψουμε την περαιτέρω διαρροή εγκεφάλων και την μετανάστευση νέων επιστημόνων στην αλλοδαπή. Θα τα καταφέρουμε !!!

Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας 11-14 Ιουνίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Ελούντα Κρήτης, 11-14 Ιουνίου 2015, στο Elounda Bay Palace, το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας, στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ερευνητές από Ισραήλ, Ελλάδα και Ιταλία.
Το Συνέδριο αφορούσε κυρίως τις εξελίξεις και την πρόοδο σε νέα θεραπευτικά προϊόντα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Σκλήρυνση κατα Πλάκας της Παιδικής & Εφηβικής Ηλίκιας PDF Εκτύπωση E-mail

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Σκλήρυνση
κατα Πλάκας της
Παιδικής & Εφηβικής Ηλίκιας
1o Panhellenic Interdisciplinary Congress on Pediatric
and Adolescent Multiple Sclerosis

The Neurobiology of Beauty PDF Εκτύπωση E-mail

Την 18η Μαρτίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.15, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο κύριος Semir Zeki, καθηγητής Νευροβιολογίας-Νευροαισθητικής στο University College του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο.

Σας προσκαλούμε να παραστείτε.

Ο Πρύτανης Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Σελίδα 1 από 2