Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ένας χρόνος πανδημίας covid-19 στην μονάδα πολλαπλής σκλήρυνσης και απομυελινωτικών νοσημάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2021 15:00

Στον ένα χρόνο πανδημίας από την COVID-19 ως άτομα χάσαμε το άγγιγμα, την αγκαλιά και την ανθρώπινη επικοινωνία, τα ταξείδια, την ελεύθερη διακίνηση. Ως γιατροί και πανεπιστημιακοί αλλά και υγιειονομικοί γενικότερα στο Αιγινήτειο Παν/κό Νοσοκομείο, παρότι δεν είμασταν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης περιστατικών λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, η καθημερινότητά μας άλλαξε δραματικά, με ταχείες και πρωτόγνωρες για όλους μας νέες πρακτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνεχείς προσπάθειες προσαρμογής, με ανανεούμενες οδηγίες, για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Στην Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις στην διαχείριση της πανδημίας, αλλά πολύ γρήγορα ευθυγραμμιστήκαμε με τις διεθνείς οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενών με ανοσοκατασταλτικές ή ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως αυτές των ασθενών μας και κινητοποιήσαμε άμεσα όλους τους μηχανισμούς και τρόπους επικοινωνίας με τους ασθενείς, όταν στο πρώτο πανδημικό κύμα διεκόπησαν τα εξωτερικά ιατρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χάσαμε πολλά στον χρόνο της πανδημίας, αλλά ανεβάσαμε εντυπωσιακά τα επίπεδα συνεργασίας και αλληλεγγύης και αυτό είναι το τελικό δώρο της δύσκολης αυτής περιόδου!
Αυτά τα θέματα θα επικοινωνήσουμε την Παρασκευή 14 Μαίου στην ημερίδα που ανακοινώνεται στην αφίσα, με ένα αμιγώς επιστημονικό πρώτο μέρος και ένα δεύτερο μεικτό, με στόχο και την ενημέρωση των ασθενών για τις θεραπείες και τους εμβολιασμούς τους, ειδικά για τον SARS-CoV-2 !

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Απρίλιος 2021 12:06
 

Γράφει η

Μαρία Αναγνωστούλη

Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας,
ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική,
Aιγινήτειο Nοσοκομείο

Μέλος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Τελευταία Νέα