Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Πάτρα 11-15/10/2011 PDF Εκτύπωση E-mail

 

 Το Σωματείο με επωνυμία « Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992, έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Η ΕΕΑΣΚΠ βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο πιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο.
Σκοποί της είναι η ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Διοργανώνει συνεχώς ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.
Η ΕΕΑΣΚΠ είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) και προσπαθεί από κοινού με άλλους όμορους Συλλόγους για τη στήριξη των ασθενών.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την ενημέρωση τόσο των ασθενών και του περιβάλλοντός τους, όσο και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ, με έδρα την Πάτρα, και τους αντίστοιχους Συλλόγους των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αθήνας, έχει αναλάβει την υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας γύρω από τη νόσο.
Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών, με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε την ελπίδα. Μια νέα εποχή ξεκινά. Μαζί πιο δυνατοί», η οποία θα ξεκινήσει στην Πάτρα στις 11-16 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει στη Λάρισα, μετά στην Αθήνα ενώ θα ολοκληρωθεί στα Ιωάννινα στα τέλη Νοεμβρίου 2011.
Κατά τη διάρκειά της θα μεταδίδεται ηχητικό και τηλεοπτικό Κοινωνικό Μήνυμα (spot) για την ΠΟΑμΣΚΠ, σε πανελλαδική αλλά και τοπική εμβέλεια, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ, ακολουθούμενες από ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό, ενώ σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων θα εγκατασταθούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα, από τα οποία θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

  

 

Το ενημερωτικό περίπτερο λειτουργεί στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά το πενθήμερο 11 - 15 Οκτωβρίου 2011, και ώρες 11:00 – 17:00. όπου θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τη ΣΚΠ, ΕΕΑΣΚΠ, ΠΟΑμΣΚΠ, καθώς και το πρόγραμμα της ενημερωτικής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, στις 11.00 π. μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα.

Το ενημερωτικό Περίπτερο, πλαισιώνεται από την ομάδα εθελοντών του Δήμου Πατρών, από σπουδαστές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ. Κ. Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας», από εθελοντές της ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης της ΕΕΑΣΚΠ, την ομάδα του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του φορέα ΚΣΔΕΟ- ΕΔΡΑ, μέλη της ομάδας «Patrinistas» και μέλη της ομάδας «City Action».
Στην ενημερωτική Ημερίδα, θα μιλήσει Ιατρός Νευρολόγος με θέμα: «Μια νέα εποχή για τους ασθενείς», Δύο μέλη του Σωματείου ΕΕΑΣΚΠ με θέμα: «Ζούμε την ελπίδα» και εκπρόσωπος της ΕΕΑΣΚΠ-ΠΟΑΜΣΚΠ με θέμα: «Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Στον χώρο κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής Ημερίδας, θα υπάρχει ένας μεγάλος καμβάς για έκφραση των συμμετεχόντων, για όσους θελήσουν να απαντήσουν με ένα σκίτσο ή με λίγες λέξεις στην ερώτηση: «Τι σημαίνει ΣΚΠ για σένα;»
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ και δημιουργία αισιοδοξίας και προοπτικής στα άτομα με ΣΚΠ, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Ακόμη θα γίνει γνωστοποίηση της ΠΟΑμΣΚΠ, καθώς και ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συλλόγων και πρόσκληση νέων μελών ασθενών και φίλων εθελοντών.
Η εκστρατεία ενημέρωσης, τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και επιπλέον η ΕΕΑΣΚΠ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρών.
Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοιχτές προς όλο το κοινό και περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στηρίζοντας το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.