Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση PDF Εκτύπωση E-mail

Πρόσφατη κριτική ανασκόπηση με συν-συγγραφέα τον Καθηγητή Κο. Χρούσο Γ.

Με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την κριτική ανασκόπηση που συγγράψαμε με τον αξιοσέβαστο και διεθνώς αναγνωρισμένο Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, κο Χρούσο Γ. Ο τομέας της Ψυχονευροενδοκρινοανοσολογίας έχει αναπτυχθεί από την δεκαετία του 1980 όταν άρχισε σε πειραματικό επίπεδο να αποδεικνύεται ο διαρκής "διάλογος", η αλληλεπίδραση νευρικού- ενδοκρινικού-ανοσιακού και τελικά ψυχικού και συμπεριφορικού συστήματος στον άνθρωπο!
Ειδικά στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας έχει δειχθεί ότι τα προδιατεθιμένα άτομα, προ της έναρξης του νοσήματος έχουν σε μεγάλο ποσοστό υποστεί ένα ψυχοτραυματικό ή ψυχοπιεστικό γεγονός. Επιπρόσθετα πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν σε ασθενείς με ΣκΠ αύξηση του φορτίου των ενεργών βλαβών μετά έντονο στρες!
Σε αυτό το άρθρο αναδεικνύουμε τις κύριες γενετικές, ανοσογενετικές, νευροενδοκρινικές και κυρίως νευροανοσολογικές παραμέτρους που διαδραματίζουν ρόλο στην νόσο και στην θεραπεία της, αλλά και το γεγονός ότι λείπουν μελέτες για την διαταραχή του άξονα υποθάλαμος-υπόφυση-επινεφρίδια σε όλο το φάσμα των φαρμακευτικών παρεμβάσεων για την νόσο. Το τελευταίο ανοίγει μεγάλες λεωφόρους έρευνας με τελικό στόχο, την ολοκληρωμένη και ολιστική παρέμβαση των ασθενών αυτών!

Διαβάστε την ανασκόπηση