Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Συνέντευξη στην έγκριτη δημοσιογράφο υγείας κα Μαρία Τσιλιμιγκάκη, στα ΝΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ευχαριστώ την κα Τσιλιμιγκάκη Μ. για την παραχώρηση συνέντευξης για τα νέα θεραπευτικά δεδομένα στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ) ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), μετά και την διεξαγωγή του 37ου ΕCTRIMS (European Committee for Treatment and Reseach in Multiple Sclerosis) που διεξήχθη στην Αυστρία, υβριδικά, 13-15 Οκτωβρίου 2021. Τονίζονται τόσο τα νέα φάρμακα τόσο για την ΠΣ όσο και για τα νοσήματα του φάσματος της Οπτικής Νευρομυελίτιδας (NMOSD), αλλά και το γεγονός ότι η Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων της 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου έχει πιστοποιηθεί ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τα Σπάνια Απομυελινωτικά και Αυτοφλεγμονώδη Νοσήματα του ΚΝΣ, όπου και διεξάγονται κλινικές μελέτες για όλο το φάσμα των ηλικιών (εφήβων και ενηλίκων).

Διαβάστε την συνέντευξη εδω

 
Η Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων της Α΄Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ, του Αιγινητείου Νοσοκομείου, ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Αυτοανόσων και Αυτοφλεγμονωδών Νοσημάτων του ΚΝΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ευχαριστώ το Ιατρικό Βήμα και τον Πανελήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την φιλοξενία του άρθρου μου σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση και τα άλλα Απομυελινωτικά Νοσήματα του ΚΝΣ αλλά και για την Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων της 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τα Σπάνια Απομυελινωτικά και Αυτοφλεγμονώδη Νοσήματα του ΚΝΣ.


Διαβάστε το άρθρο

 
30η Μαίου 2020 είναι αφιερωμένη διεθνώς στην Πολλαπλή Σκλήρυνση PDF Εκτύπωση E-mail

Η 30η Μαίου 2020 είναι αφιερωμένη διεθνώς στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, μία χρόνια νόσο με πολλές ελπίδες για καλύτερο έλεγχο της εξέλιξής της με τις νέες θεραπείες.
Ευχαριστώ την έγκριτη δημοσιογράφο, κα Μαίρη Μπιμπή για την συνέντευξή μου που δημοσίευσε στο ένθετο YGEIA MOY στις 17 Μαίου.

Διαβάστε την συνέντευξη

 
Η επίδραση του SARS-CoV-2 στο νευρικό σύστημα των ασθενών PDF Εκτύπωση E-mail

Εκθετική η αύξηση των γνώσεων για τα παθοφυσιολογικά δεδομένα της νόσου COVID-19, τόσο για την συμμετοχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, όσο και άλλων συστημάτων του οργανισμού, εκτός των πνευμόνων.

Δημοσίευση κειμένου μου στα ΝΕΑ, από την έγκριτη δημοσιογράφο κα Καϊτανίδη Μάρθα

Διαβάστε το άρθρο

 
Μαρία Αναγνωστούλη: Ανασκόπηση δεδομένων για την Πολλαπλή σκλήρυνση και την Κεφαλαλγία από το American Academy of Neurology 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Tον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, American Academy of Neurology, AAN, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, αφού συνηγόρησε και ο καλός καιρός για αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

 


Σελίδα 1 από 5

Γράφει η

Μαρία Αναγνωστούλη

Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας,
ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική,
Aιγινήτειο Nοσοκομείο

Μέλος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών