Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας 11-14 Ιουνίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Ελούντα Κρήτης, 11-14 Ιουνίου 2015, στο Elounda Bay Palace, το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας, στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ερευνητές από Ισραήλ, Ελλάδα και Ιταλία. Το Συνέδριο αφορούσε κυρίως τις εξελίξεις και την πρόοδο σε νέα θεραπευτικά προϊόντα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Διοργανωτής του Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Νευροανοσολογίας κ. Δημήτρης Καρούσης του Πανεπιστημίου Hadassah και Πρόεδρος του Ισραηλινού Συλλόγου Νευροανοσολογίας.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, το Ινστιτούτο Παστέρ, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Θεραπευτικό Κέντρο «Ιασώ» και άλλους Επιστημονικούς φορείς.
Ο Καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκας, προσκεκλημένος του Προέδρου του Συνεδρίου, κ. Δ. Καρούση έκανε ανακοίνωση που αφορούσε την πρόοδο της έρευνας για την Σκλήρυνση κατά πλάκας που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήματα Χημείας και Ιατρικής) και στην Eldrug στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν: “Νέες στρατηγικές στην ανοσοθεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας: η χημική προσέγγιση”.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν διακεκριμένοι ερευνητές από το χώρο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανοσολογίας Ludwig Kappos από το Πανεπιστήμιο Βασιλείας της Ελβετίας, ο Καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Γρηγοριάδης, η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο κα Μαίρη Αναγνωστούλη, η Ερευνήτρια Α΄ από το Ινστιτούτο Παστέρ, κα Lesley Probert και η Καθηγήτρια Χημείας από το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας κα Anna-Maria Papini.

Οι εν λόγω ερευνητές συνεργάζονται με την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Γ. Ματσούκα, στην Έρευνα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ο Καθηγητής Κάππος, επικεφαλής μεγάλου αριθμού κλινικών δοκιμών στην Ευρώπη για νέα προϊόντα στην ασθένεια, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την ασθένεια. Με την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή συνεργάζεται επίσης ο κ. Καρούσης, στην αξιολόγηση συνθέσεων που παράγονται στο Τμήμα Χημείας και στην Eldrug, και οι οποίες ελέγχονται σε πειραματικά μοντέλα της ασθένειας. Ο Καθηγητής κ. Καρούσης πραγματοποιεί μία παγκοσμίως πρωτοποριακή έρευνα στα βλαστικά κύτταρα και έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα που πραγματοποιείται από την ομάδα του Καθηγητή.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι Καθηγητές κ.κ. Λ. Κάππος, Μ. Αναγνωστούλη και Γ. Ματσούκας.

 

Γράφει η

Μαρία Αναγνωστούλη

Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας,
ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική,
Aιγινήτειο Nοσοκομείο

Μέλος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών