Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διήμερο Διεπιστημονικό Σεμινάριο για την Σκλήρυνση κατα Πλάκας PDF Εκτύπωση E-mail

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

“Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων για την ΣΚΠ”

30/9-2/10 2011
Ξενοδοχείο Cape Sounio ATTIKH

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

  • ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑ, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣOKOMEIO
  • ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο κατώφλι της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα έρχεται διαρκώς στο προσκήνιο μεγάλος όγκος πληροφοριών που αφορούν νέα επιδημιολογικά, ανοσολογικά, ανοσογενετικά, γενετικά, παθοφυσιολογικά, διαγνωστικά, νευροαπεικονιστικά και θεραπευτικά δεδομένα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ). Περισσότερο λοιπόν τώρα από παλαιότερα προβάλλει αδήριτη η ανάγκη διεπιστημονικής επικοινωνίας, ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας μεταξύ νευροεπιστημόνων, τόσο της βασικής όσο και της εφαρμοσμένης/κλινικής έρευνας.

Στόχος αυτού του Διήμερου Σεμιναρίου είναι η γεφύρωση αυτών των δύο χώρων και η διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας αλλά και συνεργασίας με προοπτική και συνέπεια, στο κοινό πεδίο ενδιαφέροντος της ΣΚΠ.

Παρακολουθώντας την αξιοσημείωτη, επιτυχή και πρωτοπόρα επιστημονική διαδρομή πολλών ελλήνων νευροεπιστημόνων στην ΣΚΠ, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, προέκυψε αυθόρμητα η επιθυμία συνεύρεσης όλων μαζί σε έναν χώρο, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διαλόγου. Γι’ αυτό ο τίτλος του Σεμιναρίου αυτού είναι “Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων για την ΣΚΠ” θέλοντας να τονίσουμε με έμφαση την κεντρική ιδέα.

Ένας εξίσου σημαντικός στόχος αυτού του Σεμιναρίου είναι η συμμετοχή νέων προ- ή/και μεταπτυχιακών γιατρών και βιολόγων προκειμένου να διαπιστωθεί το μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων που ξεδιπλώνεται μπροστά στους νέους αυτούς επιστήμονες, εδώ, εντός της χώρας μας, παρ’ όλη την ατυχή χρονική συγκυρία της μίζερης οικονομικής πραγματικότητας. Ήδη το Σεμινάριο αυτό συνδιοργανώθηκε από δύο φορείς βασικής και κλινικής έρευνας, ως έναρξη ωσμωτικών διεργασιών και  έγινε εγκάρδια αποδεκτό από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ).

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στο Σεμινάριο αυτό, που θα διεξαχθεί σε ένα ξεχωριστό τόπο της Αττικής γης, το Σούνιο, απέναντι από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα, σε ένα εκλεπτυσμένο, φιλόξενο και υψηλής αισθητικής χώρο διαμονής, το Cape Sounio Grecotel.

Σας περιμένουμε!

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Παναγιώτα Δαβάκη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Νευρολογίας ΕΚΠΑ

Μαρία Αναγνωστούλη
Επίκουρη Καθηγήτρια
Νευρολογίας ΕΚΠΑ

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάνοντας κλίκ εδώ

 

Γράφει η

Μαρία Αναγνωστούλη

Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας,
ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική,
Aιγινήτειο Nοσοκομείο

Μέλος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών