Συμπόσιο 2012

"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Υπο την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής Αθηνών-Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών


"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Photo-Gallery
"Photoneuroesthetics"
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
νέων Νευροεπιστημόνων
"Συμπόσιο Νευροαισθητικής, 2012"
Καλλιτεχνικά Στιγμιότυπα

Online Users

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διήμερο Διεπιστημονικό Συμπόσιο για την Νευροαισθητική 29/09 - 30/09 - 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά τη θερμή υποδοχή και αποδοχή του Διήμερου Διεπιστημονικού Σεμιναρίου για τη ΣΚΠ, πέρυσι το Σεπτέμβριο στο Σούνιο, oι “Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων” συνεχίζονται αδιάλειπτα εντός και εκτός Σεμιναρίου και ανοίγουν διαύλους δημιουργικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ νευροεπιστημόνων της βασικής και κλινικής έρευνας, με απτά αποτελέσματα, ήδη μέσα σε ένα χρόνο.

Οι συνεργασίες που προέκυψαν από τη συνύπαρξη νευροεπιστημόνων διαφορετικής ηλικίας και ερευνητικής κατεύθυνσης έδωσαν την ευκαιρία επικοινωνίας και θετικών ζυμώσεων με προ- και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εξασκούμενους βιολόγους και μεταξύ νευρολογικών κλινικών και τμημάτων τους, στο κοινό πεδίο ενδιαφέροντος, της ΣΚΠ και άλλων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Αλλά και οι θεωρητικές συζητήσεις που ανέκυψαν είναι έξοχο παράδειγμα για το ποιες πραγματικά εκλεκτές προοπτικές υπάρχουν στα πλαίσια της δημιουργικής αλληλεπίδρασης και συνύπαρξης, εδώ εντός της χώρας μας, ακόμη και σε περιόδους εξαιρετικά δύσκολες, από κάθε άποψη.

Η μέγιστη δυνατή διεπιστημονική αλληλεπίδραση στους “Διαλόγους” εφέτος αποτυπώνεται με τη συμμετοχή διακεκριμένων νευροεπιστημόνων και ένθερμων φιλελλήνων όπως ο Prof. Semir Zeki, που αναδεικνύει τις πιο εκλεπτυσμένες πλευρές των νευροεπιστημών, μέσα από τον τομέα της Νευροαισθητικής που ο ίδιος εγκαθίδρυσε διεθνώς. Το Συμπόσιο αυτό είναι το πρώτο του είδους του που γίνεται στην Ελλάδα και θα συγκεντρώσει εκλεκτούς νευροεπιστήμονες, νευρολόγους, νευροαπεικονιστές, νευροοφθαλμολόγους, ιατροφιλοσόφους, αλλά και εικαστικούς, φιλοσόφους, αστροφυσικούς κλπ προκειμένου να συζητηθούν νευροβιολογικά και διεπιστημονικά-φιλοσοφικά θέματα για το πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος και ιδιαίτερα το οπτικό σύστημα, αντιλαμβάνεται αλλά και δημιουργεί τα έργα τέχνης.

Στην αυγή του 21ου αιώνα θεωρούμε ότι οι μονοδιάστατες προσεγγίσεις των διαιώνιων βασικών ερωτημάτων σχετικά με τα φαινόμενα ανθρώπινης συνείδησης, έμπνευσης και δημιουργικότητας είναι μοιραίο να εκλείψουν, όπως και η μονομέρεια των επιστημόνων αυτών καθ΄εαυτών. Η διεύρυνση των συνειδησιακών οριζόντων είναι η απόλυτη και αδήριτη ανάγκη των καιρών. Είναι χαρά και τιμή μας να παρευρίσκεσθε στους “Διαλόγους για τη Νευροαισθητική”. Σας περιμένουμε!

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συμποσίου εδώ

 

Αναγνωστούλη Μαρία
Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, ΕΚΠΑ

Ευθυμιόπουλος Σπύρος
Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, ΕΚΠΑ

Χρούσος Γεώργιος
Καθηγητής Παιδιατρικής, ΕΚΠΑ

 

Γράφει η

Μαρία Αναγνωστούλη

Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας,
ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική,
Aιγινήτειο Nοσοκομείο

Μέλος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών